Op deze pagina zullen wij jullie op de hoogte houden van alle bezigheden en nieuwe ontwikkelingen binnen onze stichting.


Interview Hoogeveensche Courant 4 februari 2021

Haar hart is enorm groot en ze wil zo ontzettend graag mensen helpen. Marrie Oelen uit Hoogeveen is hét boegbeeld dat zich in Hoogeveen inzet voor minima-gezinnen. Ze stopte in december na ruim 11 jaar met haar werk voor de Kledingbank, maar vond een maandje stilzitten eigenlijk al teveel. Daarom is ze haar eigen stichting begonnen. Op 28 januari zag Mini Maatje het licht. Een stichting die ervoor zorgt dat deze gezinnen net even dat extraatje krijgen dat ze nodig hebben.

De blokhut in de achtertuin van Marrie ligt vol met pennen, etuis, knutselspullen, puzzels en ga zo maar door. Alles is keurig geordend. ,,Er komen nu al mensen spullen ophalen. Als de kinderen wat zien wat ze mooi vinden dan zeg ik dat ze het mee mogen nemen. Ze zijn dan zo ontzettend blij. De ruimte is eigenlijk nu al te klein”, vertelt ze stralend. ,,Een deel ligt op de logeerkamer van mijn kleindochters. Ach, je moet wat.”

Marrie hoopt er nog veel meer spullen bij te krijgen. Alles voor de gezinnen in nood. En die heeft Hoogeveen zeker weten. ,,Ik heb alles in een notitieboekje en ik wil hen allemaal helpen. Wie zich inschrijft bij onze stichting krijgt elke maand een mooi pakketje, maar ze kunnen zich ook melden als ze schoenen voor de kinderen moeten hebben of wanneer ze iets voor school moeten kopen en het financieel niet redden. Ik wil er voor hen zijn.”


Duwtje in de rug

De duw in de rug om deze stichting op te zetten heeft Marrie gekregen door vier bedrijven die bij haar aanklopten eind vorig jaar. ,,Het waren de bedrijven Kitchen4All Hoogeveen, A.S. Keukenmontage, Tennis en Padelschool De Jong en J.J. Keukenmontage. Ze wilden graag minima helpen met bijvoorbeeld een cadeaubon of een mooi pakket en de eigenaren van de bedrijven kwamen aan mij vragen of ik adressen had. Nou, ik heb een boekje vol! Later kwamen ze nog een keer terug met een cadeau voor mij. Dat wilde ik natuurlijk niet aannemen, totdat ik zag wat het was. Een bon van 1000 euro voor als ik weer een stichting zou beginnen. Die ben ik maar meteen begonnen. Stilzitten is niks voor mij, dat heb ik de afgelopen weken gemerkt en ik wil me graag inzetten voor gezinnen die het moeilijk hebben. Dat is mijn passie, daar ligt mijn ziel. Ik stop daar pas mee als ik er niet meer ben of als ik het echt niet meer kan.”

Marrie weet van doorpakken. ,,Ik heb nog liever gisteren alles geregeld dan vandaag. Ik heb alles rond met de notaris, de stichting staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Mini Maatje heeft een bestuur. Arjan Schuldink van A.S. Keukenmontage is secretaris, mijn vriend Harry Snippe is penningmeester en ik ben voorzitter. Daarnaast hebben we nog vier algemene bestuursleden: Michael van de Belt van Kitchen4All Hoogeveen, mijn vriendinnen Helga Kuik en Ciska Kuras (beiden minima) en mijn dochter Annelies Booij. Dus alles is geregeld. Het is nu nog wachten tot de zakelijke bankrekening het doet. En dat is binnen nu en een paar dagen.”

De doorzetter weet al hoe ze het aan wil pakken. ,,Minima betalen 5 euro lidmaatschap per jaar en krijgen hier elke maand een pakket voor en ze kunnen bij de stichting aankloppen wanneer ze wat nodig hebben. Ik hoop daarom ook dat mensen ons financieel willen steunen zodat we het voor alle gezinnen in Hoogeveen deze tijd wat lichter kunnen maken. We moeten gewoon goed voor elkaar zorgen.”